Vacancies

VA-kompetens

Office location
Boden, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Karlstad, Luleå, Malmö, Piteå, Stockholm, Uppsala, Växjö, Örebro
Application deadline
12/16/2022
Type
Permanent
Type
Adviser

Vi välkomnar dig som förstår vikten av vatten och hur vi anpassar oss efter ett nytt klimat. Du är en människa som kan konsten att skapa och bibehålla varaktiga goda relationer med såväl kunder som kollegor. Med ditt starka driv stärker du vårt goda rykte inom VA-projektering och VA-utredning på något av våra kontor runt om i landet.

Din roll

På Norconsult arbetar över 120 medarbetare med vattenrelaterade frågor inom affärsenheter Vatten & Klimat och Väg, Mark & Trafik på kontor från Malmö i söder till Piteå i norr. Vi vill gärna bli fler som arbetar med VA-projektering och VA-utredning i kombination med teknikansvar och uppdragsledning. Vi har en bred kundbas med en god mix mellan privata aktörer, kommunala och statliga beställare. Vi jobbar blandat mot vår lokala marknad men har även ett väldigt gott samarbete mellan våra olika kontor runt om i landet där vi hjälper varandra med rätt resurser i intressanta projekt.

Då vi har behov i flera olika typer av uppdrag söker vi både dig som är VA-projektör och dig som jobbar mer i tidiga utredningsskeden som VA-utredare och/eller med hydraulisk och hydrologisk modellering. Kan du både och är det en bonus. Du kommer arbeta i projekt av varierande storlek som VA-projektör/-utredare, teknikansvarig, och även som uppdragsledare om intresset finns. Som projektör kommer du att vara med i hela processen från beställning till komplett FFU med framtagande av ritningar, MF samt AF-del. Inom VA-utredning har vi uppdrag inom ett flertal olika områden, såsom VA-/dagvattenutredningar till detaljplan, skyfallskarteringar, klimatanpassningsplaner, klimat- och sårbarhetsanalyser, ledningsnätsmodellering m.m.

Din profil

Vi söker dig som har relevant utbildning samt minst 3 års erfarenhet av att arbeta med VA. Som projektör har du jobbat med dimensionering av dagvatten, spillvatten och dricksvatten. Du har goda kunskaper inom AutoCAD, gärna Novapoint eller Civil 3D. Arbete med program inom flödesanalyser och dimensioneringsprogram inom dagvatten ser vi som starkt meriterande. Som utredare har du jobbat med VA-utredningar i tidiga skeden och/eller modellering av ledningsnät samt skyfallsanalyser. GIS-kunskap är meriterande.

Som person är du engagerad och har god samarbetsförmåga samt ett inre driv att utvecklas. Vi värdesätter att du är van vid att jobba i projekt i nära samarbete med kollegor och kund samt har förmåga att ta egna initiativ.

Placering av tjänsten är möjlig i Malmö, Helsingborg, Halmstad, Växjö, Kalmar, Jönköping, Göteborg, Örebro, Stockholm, Uppsala, Karlstad, Piteå, Luleå och Boden.

Vårt erbjudande

På Norconsult har vi som ambition att spegla det samhälle vi lever i, det gör oss till en samhällsbyggare med helhetssyn. Därför eftersträvar vi rekryteringar som leder till ökad mångfald inom bolaget.

Norconsult har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är ca 5500 medarbetare i koncernen och 1080 medarbetare i Sverige utspridda på 38 kontor.  Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt bolag. Med engagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder.

Bekanta dig med din blivande chef:

Herman Andersson, avdelningschef VA-teknik Göteborg, Örebro, Halmstad

https://www.linkedin.com/in/herman-andersson-427a3994/

Malin Törnberg, gruppledare VA-teknik Göteborg

https://www.linkedin.com/in/malin-t%C3%B6rnberg-b80340118/

Åsa Hadmyr, avdelningschef Infrastruktur Helsingborg

https://www.linkedin.com/in/%C3%A5sa-hadmyr-1b498944/

Mats Hörnfeldt, avdelningschef Infrastruktur Jönköping

https://www.linkedin.com/in/mats-h%C3%B6rnfeldt-16453647/

Peder Johansson, gruppledare VA Piteå, Luleå, Boden

https://www.linkedin.com/in/peder-johansson-42181558/

Peter Asteberg, avdelningschef VA-teknik Småland och Blekinge

https://www.linkedin.com/in/peter-asteberg-b9028441/

Susanne Sellin, gruppledare VA-teknik, Stockholm, Växjö

https://www.linkedin.com/in/susanne-sellin-947927b3/

Johan Södergren, gruppledare VA Projektering & Utredning Malmö

https://www.linkedin.com/in/johansodergren/

Sandra Kuru, affärschef Vatten & Klimat, Sverige, Uppsala, Karlstad

https://www.linkedin.com/in/sandra-kuru-fd-kjellberg-49264b9/

Välkommen med din ansökan!

Contacts

Profile picture of Herman Andersson
Herman Andersson
Avdelningschef VA-teknik Göteborg
Profile picture of Johan Södergren
Johan Södergren
Gruppledare VA Projektering & Utredning
Profile picture of Malin Törnberg
Malin Törnberg
Gruppledare VA Utredning
Profile picture of Mats Hörnfeldt
Mats Hörnfeldt
Avdelningschef Infrastruktur Halland, Jönköping
Profile picture of Peder Johansson
Peder Johansson
Gruppledare VA-teknik
Profile picture of Peter Asteberg
Peter Asteberg
Avdelningschef VA-Teknik Småland & Blekinge
Profile picture of Sandra Kuru
Sandra Kuru
Affärschef Vatten & Klimat
Profile picture of Susanne Sellin
Susanne Sellin
tf. Avdelningschef VA-Teknik Stockholm
Profile picture of Åsa Hadmyr
Åsa Hadmyr
Avdelingsleder Kontor