Vacancies

Elkraftsingenjör inom elektromekanisk konstruktion

Office location
Västerås
Application deadline
12/21/2022
Type
Permanent
Type
Adviser

På Norconsult inom sektion Kraftsystem arbetar vi med utformning av elanläggningar för produktion, transmission och distribution och har gedigen erfarenhet från elnät, vattenkraft, vindkraft och solenergi. Vi är inne i en expansiv fas, vilket innebär att vi önskar växa ytterligare inom elkraft på ett flertal kontor i Sverige.

Din roll

Inom sektion Kraftsystem har vi både specialistkompetens så väl som bred kompetens inom el-tekniska tjänster för kraftstationer, transformatorstationer och kontrollanläggningar. Vi agerar tekniskt stöd, utför förstudier, projekteringar, detaljkonstruktion, besiktigar samt projektleder elkraftanläggningsprojekt.

Vi arbetar mycket inom stamnät och regionnät där både nätägare och entreprenadföretag är våra beställare. Vi arbetar även med elkraft inom förnyelsebar energiproduktion såsom solkraft, vindkraft och vattenkraft.

Du kommer i din roll som elkraftsingenjör inom elektromekanisk konstruktion vara en del av teamet Elkraft & Projektledning och agera tekniskt stöd, utföra förstudier, projekteringar och detaljkonstruktion inom området för ställverkskonstruktion av elkraftsanläggningar.

Du kommer att arbeta i AutoCAD, Revit eller liknande CAD-verktyg.

Din profil
 

Just nu söker vi personal till kontoret i Västerås men är självklart intresserade av självgående personal även på andra orter.

Vi letar efter dig som har minst 5 års erfarenhet inom elektromekaniska tjänster för kraft- och transformatorstationer. Du behöver i denna tjänst ha erfarenhet av detaljkonstruktion för ställverkskonstruktion inom spänningsområdet 10 - 400 kV.

Du behöver ha B-körkort samt obehindrat behärska svenska i tal och skrift för att kunna verka i rollen tillsammans med våra kunder. Det är dock inget krav att det är ditt modersmål.

Vårt erbjudande
 

På Norconsult har vi som ambition att spegla det samhälle vi lever i, det gör oss till en samhällsbyggare med helhetssyn. Därför eftersträvar vi rekryteringar som leder till ökad mångfald - såväl inom bolaget, som i aktuellt team. På kontoret i Västerås är vi idag 50 % kvinnor och 50 % män.

Norconsult har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 5600 medarbetare i koncernen och 1070 medarbetare i Sverige utspridda på 38 kontor. Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets, och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt företag. Med ägarengagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder.

Bekanta dig gärna med din blivande chef:

https://www.linkedin.com/in/anna-karin-karlsson-8340aa26/

Välkommen med din ansökan!

Contact

Profile picture of Anna-Karin Karlsson
Anna-Karin Karlsson
Gruppledare och Projektledare