Vacancies

Miljökonsult inom vatten & vattenkraft

Office location
Göteborg, Stockholm, Uppsala, Älvkarleby, Örebro
Application deadline
8/31/2022
Type
Permanent
Type
Adviser

Team Vattenbyggnad är bland de ledande i Sverige på miljöfrågor som rör vattenkraft, dammar och vattenreglering. Med helhetsperspektiv och tydlig miljöprofil hjälper vi våra uppdragsgivare att lyckas på resan från vision till fungerande verklighet. Vi är ett medarbetarägt bolag med platt struktur och schyssta värderingar.

Din roll

Team Vattenbyggnad sitter placerade på flera orter i Sverige och jobbar med alla frågor som rör konstruktioner i vatten med fokus på framför allt vattenkraft och dammar, exempelvis fiskvandringsåtgärder, restaurering av vattendrag, tillståndsfrågor, provfisken, miljöanpassande flöden o.s.v.

Vi erbjuder spännande och varierande arbetsuppgifter i en framtidsbransch, då Sveriges koldioxidfria elproduktion inom vatten- och vindkraft är i ett utvecklingsskede och vattenkraften skall omprövas inom den nationella planen. Våra beställare verkar främst inom energi-, och anläggningssektor men kan även bestå av myndigheter och kommuner.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av förstudier, utredningar, ritningsarbete, modellering, projektledning och tillståndsprocesser kopplat till fiskvägar, vattenkraftsstationer och dammar. Tjänsten innebär en hel del fältarbete i vatten såsom provfiske, ekolodning och inmätningar.

Vårt team med sin unika kompetens utgår från flera av våra kontor i Sverige så placeringen för den här tjänsten kan vara i Stockholm, Örebro, Uppsala, Göteborg eller Älvkarleby där vi har centralt placerade kontor.

Din profil

Vi söker dig som är ingenjör, biolog eller har annan relevant utbildning och gärna minst två års erfarenhet av likvärdiga arbetsuppgifter. Du är en person med goda analytiska kunskaper och stort intresse för vattenområdet och fiskevård.

B-körkort är ett krav liksom god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på svenska. Samarbete och kreativitet är två av våra ledord och som stämmer väl överens med dig.

Vårt erbjudande

På Norconsult har vi som ambition att spegla det samhälle vi lever i, det gör oss till en samhällsbyggare med helhetssyn. Därför eftersträvar vi rekryteringar som leder till ökad mångfald inom bolaget.

Norconsult har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 5000 medarbetare i koncernen och 1000 medarbetare i Sverige utspridda på 3 kontor.  Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt företag. Med ägarengagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder.

Bekanta dig med din blivande chef:

https://www.linkedin.com/in/axel-emanuelsson-105b6659/

Välkommen med din ansökan!

Contact

Profile picture of Axel Emanuelsson
Axel Emanuelsson
Gruppeleder