Vacancies

Mekanikingenjör till försvarsindustrin

Office location
Karlstad, Sundsvall, Umeå, Örebro, Örnsköldsvik
Application deadline
3/31/2023
Type
Permanent
Type
Adviser

Är du en mek-konstruktör som är intresserad av att vara med och utveckla framtidens försvarssystem? Vår kund är en högteknologisk koncern som levererar försvarsmateriel med högteknisk förmåga och kvalitet. Samarbete är ett av våra starkaste ledord på Norconsult, så om du liksom vi, värderar var du spenderar din tid, att det är hos ett företag som du trivs hos och tror på, välkommen hit.  

Din roll 

Som mek-konstruktör kommer du att ingå i vår avdelning El & Anläggningskonstruktion. Våra kunder finns inom flera industrier och har även internationella leveranser. Vi jobbar ofta väldigt nära våra kunder och prioriterar alltid en god kommunikation och gott samarbete både internt och externt. 

Tjänsten som mek-konstruktör kräver en god förmåga att arbeta strukturerat och systematiskt. Du trivs i samarbete med andra och har lätt för att kommunicera både internt och externt. Då kunden ingår i en internationell koncern behöver du goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och svenskt medborgarskap är ett krav. 

Du är engagerad och driven samt nyfiken på både dagens och morgondagens teknik.Teknisk problemlösning stimulerar och utmanar dig att hela tiden utvecklas. Därtill är du en trygg och stabil person med god social kompetens. 

Din profil  

Vi söker dig som trivs i en konsultroll och som är ingenjör inom mekanik och har arbetat som mekanikkonstruktör. Du har tidigare erfarenhet av att jobba med konstruktion och produktutveckling inom t.ex. försvars- och tillverkningsindustrin. Du har goda kunskaper i konstruktionsverktyg och du önskar fortsätta utvecklas.  

Du trivs att jobba med tekniska utmaningar och har en god analytisk förmåga. Tillsammans med teamkollegor och i en kreativ anda hitta bästa tekniska lösningar.  

Du har även god kännedom i några av följande CAD-verktyg: 

Inventor 

Catia 

Solidworks 

Creo 

Placeringsort 

Örnsköldsvik, Umeå, Sundsvall, Karlstad, Örebro 

Norconsult 

På Norconsult har vi som ambition att spegla det samhälle vi lever i, mångfald och inkludering är fundamentalt för vilka vi är, och för att vi ska vara framgångsrika som företag. Vi strävar efter att ha en inkluderande kultur, där våra medarbetare känner sig respekterade, värdesatta och delaktiga oavsett vilka de är, hur de väljer att tro eller var de kommer ifrån. 

Hos oss finns det många olika karriärmöjligheter och vägar till utveckling, vi sätter individuella utvecklingsplaner följer upp dessa löpande med medarbetar- och utvecklingssamtal. Det finns möjligheter till kurser och certifieringar som ligger i linje med din tjänst och dina karriärsmål. För att du ska kunna prestera som bäst på jobbet krävs ett ledarskap som baseras på omtanke om dig som person om hur vi tillsammans kan skapa förutsättningar som ger en hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.  

Norconsult har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 5600 medarbetare i koncernen och 1100 medarbetare i Sverige utspridda på 39 kontor.  Med engagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser inom bolaget hållbara lösningar för våra kunder. 

Bekanta dig gärna med din blivande chef: 

https://www.linkedin.com/in/lottie-lind-71095220/

Välkommen med din ansökan! 

Du ansöker med cv, personligt brev samt examensbevis. 

Contacts

Profile picture of Lottie Lind
Lottie Lind
Avdelningschef El & Anläggningskonstruktion
Profile picture of Malin Hulinder
Malin Hulinder
Avdelningschef Mekanik & Anläggningskonstruktion Sundsvall