Vacancies

El, Instrument & Automation

Office location
Alingsås, Boden, Gävle, Göteborg, Hudiksvall, Karlstad, Luleå, Malmö, Piteå, Skellefteå, Sundsvall, Trollhättan, Varberg, Örebro, Örnsköldsvik
Application deadline
3/31/2023
Type
Permanent
Type
Adviser

Industrin är en bransch i ständig förändring där effektiva lösningar och processer är avgörande för en lönsam och hållbar utveckling. På Norconsult är vi med och driver utvecklingen i branschen och arbetar varje dag med att effektivisera och optimera våra kunders industriprocesser. Tack vare våra industrikonsulters seniora kompetens och breda erfarenhet har vi förmågan att ta oss an ett brett spektrum av industriprojekt, oavsett storlek eller komplexitet.

Din roll

På våra avdelning el, instrument och automationsteknik arbetar vi med utformning av el och automationsanläggningar i alla typer av industrier.

Som el- och instrumentprojektör arbetar du huvudsakligen med planering, projektering, beredning samt idrifttagning. I din roll kommer du erbjudas att jobba brett inom våra områden med stor möjlighet till påverkan på våra kunders och vår avdelnings utveckling. Beroende på dina egenskaper och erfarenheter kommer du att erbjudas möjligheten att bli uppdragsledare och i den rollen ha ett större ansvar för uppdraget och dess leveranser. I din roll som projektör/uppdragsledare hanterar du kontakter med kunder och upprättar ekonomiska kalkyler.

Som automationsingenjör arbetar du huvudsakligen med programmering av PLC- och DCS-system samt SCADA, och HMI-mjukvaror. Våra projekt finns både inom stort sett alla industrier med särskilt inom energi, skogsindustrier och process- och industriautomation.Uppdragen omfattas från mindre till större programmeringsändringar eller uppgraderingar i nya eller befintliga system eller anläggningar.

I din roll kommer du erbjudas att jobba brett inom våra områden med stor möjlighet till påverkan på våra kunders och vår avdelnings utveckling. Vanliga styrsystem är Rockwell, Siemens och ABB
 

Din profil

Vi söker dig som har en relevant teknisk utbildning från gymnasium eller högskola/universitet. Vi värderar även relevant arbetslivserfarenhet. Vi söker både dig som är junior och dig som har flerårig yrkeserfarenhet av el/automations-konstruktion som uppdragsledare, projektör alternativt flerårig erfarenhet som installationselektriker eller automationsingenjör från entreprenad eller annan industriverksamhet. Du har tidigare arbetat med planering, uppdragsledning, projektering och beredning av el-/automationsanläggningar.

Som person är du ansvarstagande, lösningsorienterad och som med ditt driv och engagemang kan göra skillnad i vår grupp och bidra till vår och våra kunders utveckling. Vidare är du en god kommunikatör som har lätt för att samarbeta och skapa långsiktiga relationer med både kunder och dina kollegor inom Norconsult. Du gillar att jobba såväl självständigt och prestigelöst i grupp. Vi värdesätter både din tekniska och sociala kompetens samt din samarbetsförmåga och nyfikenhet för teknik.

B-körkort är ett krav. Du behöver obehindrat behärska svenska och engelska i tal och skrift för att kunna verka i rollen, men det är inget krav att det är ditt modersmål.
 

Placeringsort:

Sundsvall, Piteå, Skellefteå, Luleå, Boden, Örnsköldsvik, Gävle, Hudiksvall, Karlstad, Göteborg, Örebro. Trollhättan, Alingsås, Varberg, Malmö

Norconsult

På Norconsult har vi som ambition att spegla det samhälle vi lever i, mångfald och inkludering är fundamentalt för vilka vi är, och för att vi ska vara framgångsrika som företag. Vi strävar efter att ha en inkluderande kultur, där våra medarbetare känner sig respekterade, värdesatta och delaktiga oavsett vilka de är, hur de väljer att tro eller var de kommer ifrån.

Hos oss finns det många olika karriärmöjligheter och vägar till utveckling, vi sätter individuella utvecklingsplaner följer upp dessa löpande med medarbetar- och utvecklingssamtal. Det finns möjligheter till kurser och certifieringar som ligger i linje med din tjänst och dina karriärsmål.

För att du ska kunna prestera som bäst på jobbet krävs ett ledarskap som baseras på omtanke om dig som person om hur vi tillsammans kan skapa förutsättningar som ger en hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.

Norconsult har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 5600 medarbetare i koncernen och 1100 medarbetare i Sverige utspridda på 39 kontor.  Med engagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser inom bolaget hållbara lösningar för våra kunder.

Bekanta dig gärna med din blivande chef:

https://www.linkedin.com/in/christian-skoglund-96582883/

https://www.linkedin.com/in/kjell-%C3%A5ke-%C3%B6berg-30015713/

https://www.linkedin.com/in/martin-olofsson-475b1010b/

https://www.linkedin.com/in/lottie-lind-71095220/

https://www.linkedin.com/in/benny-jansson-912b2968/

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med cv, personligt brev samt examensbevis.
 

Contacts

Profile picture of Benny Jansson
Benny Jansson
Avdelningschef El, Instrument & Automation Väst
Profile picture of Christian Skoglund
Christian Skoglund
Avdelningschef El, Instrument & Automation Sundsvall
Profile picture of Kjell-Åke Öberg
Kjell-Åke Öberg
Avdelningschef El & Anläggningskonstruktion Norr
Profile picture of Lottie Lind
Lottie Lind
Avdelningschef El & Anläggningskonstruktion
Profile picture of Martin Olofsson
Martin Olofsson
Avdelningschef El, Instrument & Automation Gävle