Vacancies

BIM-samordnare Järnväg

Office location
Gävle, Göteborg, Helsingborg, Malmö, Stockholm
Application deadline
2/12/2023
Type
Permanent
Type
Adviser

Norconsults team för spår- och järnvägsteknik har som mål att växa och förvalta det vi har idag och söker medarbetare med minst tre års erfarenhet av BIM-samordning.

Din roll

Norconsults järnvägskompetens består av 45 välmeriterade konsulter från Umeå i norr till Malmö i söder. I vår uppdragsportfölj ingår allt från ERTMS-projekteringar till BEST-uppdrag och kvalificerade utredningar. Vi har en stabil orderstock och flera viktiga ramavtal med Trafikverket, Trafikförvaltningen, Trafikhuvudmän och kommuner i hela Sverige.

Vi tar nu nästa steg och skall växa till 80 medarbetare under nästkommande tre år och önskar i samband med det utöka med en BIM-samordnare. Placeringen av tjänsten är valfri bland alla våra 39 kontor.

Din profil

Du är utbildad civil-, högskoleingenjör eller motsvarande och har minst 3 års erfarenhet inom teknikområdet.

Du är en glad och öppen person som drivs av ett stort intresse för utveckling av både den egna kompetensen och teknikområdet. För oss är det viktigt att du är serviceinriktad, har initiativförmåga och god samarbetsförmåga. Du är noggrann, självständig, kreativ, och uttrycker dig väl i tal och skrift. Tillsammans med dina kollegor hittar du de bästa lösningarna för Norconsult och våra kunder. Du är självgående i Microstation och är van vid att använda olika mjukvaruprogram samt kan adaptera dig snabbt till kundens olika krav.

Dina arbetsuppgifter

Ditt arbete kommer att fokusera på informationshantering och informationsstrategier. Det kan bland annat handla om att arbeta mer modellorienterat i projektens alla skeden eller att förbättra projektkommunikation med stöd av nya verktyg.

Du hanterar och sammanställer underlags- och indata samt ämnesområden/teknikområdens modeller. Att skriva BIM-dokument i form av RFÄ och RFS är en vanlig uppgift samt stödja aktörer i implementeringen av digitala strategier, hjälpmedel eller informationsstrukturer på både för externa projekt och på gruppnivå.

Extrameriterande:

  • Naviswork

  • Civil-Cad

  • Förkunskaper inom BIM för Järnväg

Norconsult

För Norconsult är alla människors lika värde och rättigheter en grundförutsättning. Målsättningen är att våra medarbetare ska ha möjlighet att nå sin fulla potential oavsett vem de är eller hur de identifierar sig.

Norconsult har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 5600 medarbetare i koncernen och 1100 medarbetare i Sverige utspridda på 39 kontor.  Med engagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder.

Bekanta dig med din blivande chef:

https://www.linkedin.com/in/martin-s%C3%B6derek-aba92193/

Välkommen med din ansökan!

Contact

Profile picture of Martin Söderek
Martin Söderek
Gruppledare