Vacancies

Global Engineer Program

Office location
Göteborg, Karlstad, Stockholm, Sundsvall, Trollhättan
Application deadline
2/19/2023
Type
Permanent
Type
Adviser

Brinner du för att skapa morgondagens fossilfria energisystem? Då skall du söka till Global Engineer Program. Vi söker nu ett antal nyutexaminerade ingenjörer till Norconsults internationella traineeprogram.

Din roll

Du kommer delta i ett traineeprogram där du knyter internationella kontakter, genomgår utbildningar och arbetar i faktiska projekt. Projekten genomförs som teambaserade konsultuppdrag med en blandning av juniora och seniora experter.

Efter traineeprogrammet slut blir det din uppgift att verka som en ambassadör för internationellt samarbete i efterföljande projekt. Som anställd i Norconsult AB kommer du främst arbeta i projekt på den svenska marknaden men du är även positiv till att delta i projekt på andra marknader. Huvuddelen av våra projekt handlar om att bygga ut och bygga om elnäten för att kunna möjliggöra ett fossilfritt energisystem med sol, vind och vattenkraft.

Din profil

Vi söker nu nyutexaminerade civilingenjörer med ett genuint teknikintresse inom elnät och kraftsystem. Som person är du kommunikativ (även på engelska), prestigelös och har ett starkt sammarbetsfokus. Du är lösningsfokuserad och uppskattar den frihet och det ansvaret som du kommer att få.

Vi söker en grupp individer som kompletterar varandra med olika personligheter och kompetens.

Vårt erbjudande

Under sex månader kommer du utbildas inom ett antal olika delområden rörande elnät och kraftsystem. Utbildningen kommer att ske i Sverige, Norge, Island, Polen och på Teams. Parallellt med utbildningen kommer du arbeta i faktiska projekt där du får tillämpar det du lärt dig, detta kommer att vara ca 80% av tiden.

Du kommer sedan arbeta tekniskt inom något av följande områden: Mekanik, elteknik, miljö & tillstånd, beräkningar, CAD inom kraftledningar, stationer eller närbesläktade områden till kraftsystemet.

Stationeringsort är flexibelt, men helst Stockholm, Göteborg, Trollhättan, Sundsvall, Karlstad. Vänligen ange vilka orter som är intressantast för dig i ditt personliga brev.

Norconsult

På Norconsult har vi som ambition att spegla det samhälle vi lever i, mångfald och inkludering är fundamentalt för vilka vi är, och för att vi ska vara framgångsrika som företag.

Vi strävar efter att ha en inkluderande kultur, där våra medarbetare känner sig respekterade, värdesatta och delaktiga oavsett vilka de är, hur de väljer att tro eller var de kommer ifrån.

Norconsult har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 5600 medarbetare i koncernen och 1100 medarbetare i Sverige utspridda på 38 kontor.  Med engagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser inom bolaget hållbara lösningar för våra kunder.

Bekanta dig med din blivande chef:

https://www.linkedin.com/in/johanjalvemo/

https://www.linkedin.com/in/anniulfendahl/

https://www.linkedin.com/in/rolf-johansson-ab4085b1/

Välkommen med din ansökan!

Contacts

Profile picture of Anni Ulfendahl
Anni Ulfendahl
Avdelingsleder Kontor
Profile picture of Johan Jalvemo
Johan Jalvemo
Affärschef Kraftsystem
Profile picture of Rolf Johansson
Rolf Johansson
Avdelningschef Elteknik & Projektledning