Vacancies

Mätningsingenjör

Office location
Stockholm
Application deadline
12/16/2022
Type
Permanent
Type
Adviser

Vi söker en erfaren mätningsingenjör till vårt kontor i Stockholm.  Nyckeln till vår framgång är våra kompetenta medarbetare och vår företagskultur som bygger på kreativitet och samarbete. Tillsammans arbetar vi både i stora nationella samhällsbyggnadsprojekt, och i utbyggnad av kommunal infrastruktur.

Din roll

Norconsult är en av Nordens största rådgivare inom samhällsplanering och projektering och vi ingår i den norska Norconsult-koncernen.

Som mätningsingenjör hos oss kommer du att ta ett övergripande ansvar inom geodetiska och mätningstekniska arbeten. Du planerar och utför pågående och kommande arbeten, och deltar i anbudsprocesser för ditt teknikområde.
Du kommer huvudsakligen att arbeta i våra uppdrag i Mälardalen, men längre resor kan bli aktuellt efter överenskommelse. Du samarbetar och planerar arbetena tillsammans med kollegorna på teknikområde Geodesi i Stockholm, Örebro, Göteborg och i norr.

Vi ser gärna att du har ett intresse för, och förmåga att driva, teknik- och verksamhetsutveckling inom teknikområde Geodesi.

Vi har just nu flera stora, komplexa samhällsbyggnadsprojekt där vi behöver förstärka vår organisation. Vidare är vi ramavtalsleverantörer av projekteringstjänster åt Trafikverket i hela landet och därtill flera kommuner i regionen, liksom ett flertal beställare inom privat näringsverksamhet. Du kommer att arbeta både i stora och små projekt hos Norconsult.

Din profil

Vi söker dig som har lång erfarenhet (ca 10 år) av geodesi och mätningsteknik för projekteringsändamål. Du har hög teknisk kompetens avseende instrument och de programvaror som vanligen används inom geodetisk detaljinmätning (exempelvis SBG Geo, AutoCAD).

Du har relevant mätningsteknisk utbildning och innehar minst B-körkort.

Vi arbetar med den senaste tekniken inom scanning och punktmoln, samt verktyg för att extrahera data ur dessa. I dagsläget arbetar vi med Riegls instrument och programvaran SCC för databearbetning. Erfarenhet och kunskap inom dessa instrument och program är meriterande, men vi utvecklar kontinuerligt våra arbetssätt och användande av mjukvaror och ser gärna att du har ett intresse för att bidra till denna utveckling.

Mätningsteknisk behörighet i Trafikverket är meriterande, liksom erfarenhet och kunskaper i för teknikområdet relevanta delar av AMA samt mängdreglering enligt MER.

Du är en person som får energi av andra, som kan konsten att skapa och bibehålla goda relationer med såväl kunder som kollegor. Sammanhang är viktigt för dig, att få verka inom ett bolag som du trivs hos och tror på. Med ditt starka driv kommer du att bidra till att stärka vårt goda rykte som kompetent samhällsbyggare.

Vårt erbjudande

På Norconsult har vi som ambition att spegla det samhälle vi lever i, det gör oss till en samhällsbyggare med helhetssyn. Därför eftersträvar vi rekryteringar som leder till ökad mångfald - såväl inom bolaget som stort som i aktuellt team.

Norconsult har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 5500 medarbetare i koncernen och 1080 medarbetare i Sverige utspridda på 38 kontor.  Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt företag. Med ägarengagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder.

Bekanta dig med din blivande chef:

https://www.linkedin.com/in/mikael-eriksson-b072b581/

Välkommen med din ansökan!

Contact

Profile picture of Mikael Eriksson
Mikael Eriksson
Avdelningschef Väg & Trafik