Vacancies

Gruppledare VA-anläggning

Office location
Växjö
Application deadline
12/16/2022
Type
Permanent
Type
Adviser

Vår framgång är våra kompetenta medarbetare och vår företagskultur, som bygger på kreativitet och samarbete inom hela företaget. Vi söker nu en gruppledare som förutom att driva spännande uppdrag även brinner för att leda och utveckla verksamheten inom VA-anläggning i Växjö. Gruppen ingår i avdelning VA-teknik Småland/Blekinge samt i nationell affärsenhet Vatten & Klimat, där du kommer ingå i ledningsgruppen.

Din roll

Hos Norconsult arbetar vi med alla områden inom VA-teknik, från mycket tidiga planeringsstadier, utredningar och förstudier, via projektering och projektledning till byggledning, idrifttagning, besiktning, driftoptimering och utbildning. VA-kompetensen är stark inom Norconsult där ca 120 personer arbetar inom VA-teknik Sverige. Många av våra uppdrag är tvärfackliga, där vi arbetar tillsammans med andra konsulter inom bolaget.

Som gruppledare inom VA-anläggning, kommer du att leda en grupp på ca 10-15 personer. Du kommer att ansvara för resursplanering, kompetensutveckling, sälj- och personalfrågor inom din grupp. Parallellt med gruppledarrollen arbetar du aktivt i projekt som uppdragsledare, projekteringsledare eller teknikansvarig. Vi arbetar med projektering och konstruktionsberäkningar av bygg och anläggning såsom vattenverk, reningsverk och pumpstationer men även badvattenprojektering samt andra projekt där vår kompetens efterfrågas av våra kunder.  

Våra uppdrag sträcker sig ofta ifrån utredningsfaser till färdiga bygghandlingar. Vi arbetar även inom byggledning/kontrollansvar, kontrollantuppdrag samt besiktningar.

Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och arbetar tillsammans med vår avdelningschef och övriga gruppledare, med avdelningens övergripande frågor.

Din profil

Du är utbildad högskole- eller byggnadsingenjör och har arbetat som uppdragsansvarig i byggprojektets alla faser, från utredningar till bygghandling. Du har en vana vid och gillar att arbeta gentemot kund och du drivs av att få bidra med affärsutveckling samt gillar marknads- och säljarbete.

Du har goda kunskaper i Office och det är meriterande om du hanterar Revit och/eller beräkningsprogram såsom FEM, Tekla eller liknande program.

För oss är det avgörande att du är en person som tycker om att utveckla och samordna personal då en viktig del av ditt uppdrag är att kunna stötta handläggare och uppdragsledare i din grupp. Du är en tydlig ledare med god motivations- och kommunikationsförmåga. Kreativitet och samarbete är två starka ledord för oss. Du är social, kommunikativ och beslutsmässig till din natur.

Du behärskar svenska flytande i tal och skrift.

Vårt erbjudande

På Norconsult har vi som ambition att spegla det samhälle vi lever i, det gör oss till en samhällsbyggare med helhetssyn. Därför eftersträvar vi rekryteringar som leder till ökad mångfald - såväl inom bolaget som stort, som i aktuell avdelning.

Norconsult har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är ca 5500 medarbetare i koncernen och 1080 medarbetare i Sverige utspridda på 38 kontor.  Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt bolag. Med engagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder.

Bekanta dig med din blivande chef:

Peter Asteberg, avdelningschef VA-teknik Småland och Blekinge

https://www.linkedin.com/in/peter-asteberg-b9028441/

Välkommen med din ansökan!

Contact

Profile picture of Peter Asteberg
Peter Asteberg
Avdelningschef VA-Teknik Småland & Blekinge