Vacancies

Sommerjobb 2023 VVS - Teknikk og Industri

Office location
Sandvika
Application deadline
10/16/2022
Type
Summer student
Type
Adviser

I Norconsult kan du være med å påvirke fremtidens samfunn gjennom spennende og faglig utfordrende prosjekter og oppgaver. Norconsult ønsker størst mulig læringsutbytte for våre studenter, samtidig som vi ønsker å dra nytte av den ferske kompetansen studentene besitter. Vi mener derfor det er viktig at sommerstudentene får reell erfaring fra vår hverdag som en tverrfaglig rådgiverbedrift.

Norconsult er et godt sted å begynne sin karriere ettersom det innebærer kontinuerlig utvikling, både faglig og personlig, innen prosjekter, fag og/eller organisasjon. Som sommerstudent i Norconsult vil du jobbe med spennende oppgaver, fortrinnsvis i faktiske oppdrag for eksterne kunder, hvor målet er at du får brukt teorien du har lært i praksis. Primært aksepterer vi kun 4. års (i noen tilfeller 3.års) studenter til sommerjobb hos oss. Mange av våre sommerstudenter får tilbud om fast jobb. Ved å være sommerstudent hos oss gir det Norconsult muligheten til å bli bedre kjent med deg og vice versa, slik at begge parter i større grad kan vurdere om det er en god match for fast ansettelse.

På landsbasis har Norconsult landets største rådgivende fagmiljø innen VVS, med over 280 medarbeidere, hvorav om lag halvparten er ved hovedkontoret i Sandvika. Divisjon Teknikk og Industri i Sandvika har omtrent 320 godt kvalifiserte ansatte innen ulike fagmiljøer, hovedsakelig VVS, elektro, energi og automasjon. Hos oss møter du engasjerte kolleger, fra unge nyutdannede til erfarne seniorer med bred kompetanse og stort nettverk i bransjen.

Vi leverer prosjektering- og rådgivertjenester innen samferdsel, bygg og eiendom, helsebygg, industri og terminalanlegg. Vi har store og små oppdrag for både offentlige og private byggherrer, og arbeider i alle prosjektfaser – fra tidlig planleggingsfase til detaljprosjektering og oppfølging i bygge- og anleggsfasen.

Vi søker dyktige fremtidige sivilingeniører/ingeniører innen VVS, klima- og kuldeteknikk, strømningsteknikk, prosess m.v. med interesse for prosjektering og bygging av fremtidsrettede og bærekraftige løsninger. Utvalgte søkere vil bli fordelt på avdelingene Bygg og Eiendom VVS, Industriell Prosess og Ventilasjon og Sykehus og Renrom.

Dine arbeidsoppgaver vil være:

 • Utredning og rådgivning rundt tekniske løsninger

 • Bistand til prosjektering av VVS- og klimatekniske anlegg i pågående oppdrag

 • Deltakelse på befaringer og møter

 • Felles studentoppgave innen et valgt tema og presentasjon for ledergruppen

For oss er det viktig at du:

 • Blir ferdig med mastergrad eller bachelorgrad 2024

 • Har et faglig engasjement

 • Tar initiativ og er en god relasjonsbygger

 • Er ansvarsbevisst, strukturert

 • Ønsker å få et innblikk i hverdagen som rådgivende ingeniør

Som sommerstudent hos oss får du:

 • Miljøbevisst samfunnsplanlegging

 • Opplæring i våre viktigste arbeidsverktøy inkludert Revit med Magicad 

 • I tillegg til sin nærmeste leder, får alle studenter en fadder. Sammen med kollegaene i enheten sørger de for både faglig og sosial oppfølging av studenten gjennom sommeren.

 • Som sommerstudent har du kontakt med både interne medarbeidere, eksterne kunder, leverandører og andre sommerstudenter, noe som gir deg muligheten til å knytte verdifulle kontakter.

 • Sommerstudentdagen arrangeres i starten av arbeidsperioden (ofte i slutten av juni) hvert år. Dette er en dag hvor vi samler alle sommerstudentene fra hele landet for å bli bedre kjent med Norconsult og hverandre. Dagen består av et faglig innhold med foredrag i kombinasjon med bli-kjent-aktiviteter, og avsluttes med middag, premieutdeling og sosialt på kvelden. 

 • Tilgang til en rekke egenutviklede fag- og BIM-rettede kurs for prosjekterende

 • Utviklende gruppearbeid med bistand fra veiledere på aktuelt fagtema

 • Bransjeledende lønns- og ansettelsesbetingelser

Kontorsted: Sandvika

Søknad med CV, vitnemål og attester sendes via vårt elektroniske søknadsskjema på våre internettsider. Vi gjør oppmerksom på at det kun er de elektroniske søknadene som vil bli behandlet.

Da det er 3 ulike avdelinger som ansetter ønsker vi at du angir hvilken avdeling som er mest attraktiv i søknaden og hvorfor (ta evt kontakt med kontaktpersonene under ved spørsmål):

Angivelse av en avdeling vil ikke være ekskluderende for vurdering av egnethet hos de andre avdelinger, det er kun en indikasjon. 

Søknadsfrist: 16.okt. Søknader blir behandlet løpende så det er ingen grunn til å vente med å sende inn din søknad.

I Norconsult utvikler vi morgendagens samfunn ved å kombinere ingeniørfag, arkitektur og digital kompetanse. Vi har en helhetlig tilnærming med utgangspunkt i lokal tilstedeværelse og tverrfaglig kompetanse og samarbeid. Gjennom nyskaping og innovasjon, og med formålet «Hver dag forbedrer vi hverdagen», søker vi stadig etter mer bærekraftige, effektive og samfunnsnyttige løsninger. Vi er et medarbeider-eid rådgiverselskap, og våre 5 100 medarbeidere er fordelt på rundt 130 kontorer, hovedsakelig i Norden. Hvert år løser vi tusenvis av små og store oppdrag for private og offentlige kunder, innen blant annet bygg og eiendom, samferdsel, arkitektur, fornybar energi, vann og avløp, industri, sikkerhet, miljø og IT.

Contact

Profile picture of Per Espen Kristofersen
Per Espen Kristofersen
Seksjonsleder