Vacancies

Redovisningschef

Office location
Göteborg
Application deadline
8/28/2022
Type
Permanent
Type
Adviser

Vi eftersträvar kvalitet, kontroll och utveckling i vårt redovisningsarbete samtidigt som vi har roligt under tiden. Som redovisningschef på Norconsult har du det övergripande ansvaret att leda och utveckla ekonomifunktionen och redovisningsarbetet i Sverige tillsammans med ditt team. Du rapporterar och samarbetar tätt med CFO i Sverige samt med koncernekonomi i Norge. Samarbete är ett av våra starkaste ledord, så om du liksom vi, värderar var du spenderar din tid, och att det är hos ett företag som du trivs och tror på, välkommen hit!

Din roll

Norconsult är en av Nordens största rådgivare inom samhällsplanering och projektering. Vi ingår i den norska Norconsult-koncernen som är till 100% medarbetarägd. Team Redovisning utgör en viktig del av vår ekonomifunktion. Teamet levererar månads- och kvartalsbokslut och rapportering till Norconsult-bolagen i de svenska bolagen och till ett norskt dotterbolag. Du kommer att ansvara för redovisningsteamets leverans av bokslut, rapportering och analys till bolagen och till koncernen.

Som redovisningschef på Norconsult har du tillsammans med ditt team på fem personer ansvar för att leda, administrera och utveckla flöden och processer med fokus på hög kvalitet och effektivitet. Du ansvarar för att teamet levererar och säkerställer korrekt efterlevnad av lagar och regelverk inom bolagets redovisningsprocesser. Ditt team har arbetsuppgifter inom hela redovisningsområdet och det är viktigt att du som chef kan stötta upp och leda arbetet med detaljfokus samtidigt som du kan se helheten.

Placeringen är på vårt huvudkontor i Göteborg och vi erbjuder möjligheten att vid behov arbeta hemifrån.

Din profil

Du har en civilekonomutbildning eller annan relevant utbildning inom ekonomi. Vi ser det som meriterande med en bakgrund som revisor och erfarenhet av att ha arbetat i en organisation med över 1000 anställda. Du har tidigare chefsbefattning och några års erfarenhet med personalansvar. Vi ser att du har erfarenhet av koncernredovisning, redovisning enligt K3 och känner till IFRS. Du har också god kunskap i bokslut och processarbete samt mycket goda kunskaper i Excel. Meriterande med erfarenhet av arbete i Maconomy, Cognos controller, TM1 och BI.

Du är en trygg och kommunikativ person med hög integritet som hanterar konfidentiell information på ett professionellt och korrekt sätt. Som person är du effektiv, engagerande, noggrann och har en god analytisk förmåga. Du behöver obehindrat behärska svenska i tal och skrift för att kunna verka i rollen men det är inget krav att det är ditt modersmål. Eftersom du kommer att samarbeta med hela koncern är det också viktigt att du känner dig trygg med att kommunicera på engelska.

Du har ett coachande förhållningssätt, stimuleras av utvecklings- och förbättringsarbete samt kan leda inkluderande och effektiva möten och avslappnat tala inför grupp. Och så tycker du, liksom vi, att det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Vårt erbjudande

På Norconsult har vi som ambition att spegla det samhälle vi lever i, det gör oss till en samhällsbyggare med helhetssyn. Därför eftersträvar vi rekryteringar som leder till ökad mångfald - såväl inom bolaget som stort som i aktuellt team. Transparens är utgångspunkten men då vi inte kartlägger kulturell bakgrund och funktionsnedsättningar kan vi endast visa upp vår köns- och åldersfördelning inom bolaget. På bolagsnivå är vi 39% kvinnor och 61% män med en åldersspridning på 21-80 år.

Norconsult har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 5200 medarbetare i koncernen och 1100 medarbetare i Sverige utspridda på 38 kontor.  Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt företag. Med ägarengagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder.

Välkommen med din ansökan!

Contact

Profile picture of Martina Berg
Martina Berg
HR-partner