Vacancies

Riskhanteringskonsulter

Office location
Stockholm
Application deadline
7/3/2022
Type
Permanent
Type
Adviser

Team Miljö & Säkerhet har lång erfarenhet av att ta fram lösningar till dagens och framtidens miljöutmaningar och säkerhetsfrågor. I alla våra uppdrag nyttjar vi vår kompetens och gedigna erfarenhet inom miljöområdet för att hantera risker. Vi har en bred kompetens, där naturvetare och civilingenjörer arbetar tillsammans med övriga specialistkompetenser inom andra teknikområden på företaget för att kunna erbjuda hållbara och innovativa helhetslösningar.

Din roll

Team Miljö & Säkerhet består av 40 medarbetare i Stockholm och Göteborg. Vi önskar expandera gruppen i Stockholm som idag utgörs av 14 miljö- och säkerhetskonsulter. Gruppen arbetar med uppdrag inom risk och säkerhet, förorenade områden, MKB och tillståndsfrågor, samt GIS och fjärranalys. Våra beställare är främst kommuner och statliga myndigheter samt till viss del privata kunder.

Vi söker både uppdragsledare samt juniora konsulter inom riskhantering för att arbeta med miljö- och säkerhetsområdet inom klimatanpassning, klimat- och sårbarhetsanalyser, riskutredningar, faroanalyser, projektriskhantering, miljökonsekvensbeskrivningar och tillståndsfrågor. Som uppdragsledare kommer du förutom uppdragsledning arbeta med mentorskap, anbudsarbete samt att utveckla hållbara och innovativa lösningar inom riskområden. Den juniora konsulten kommer att arbeta med handläggning inom uppdrag.

Din profil

Till uppdragsledarrollen söker vi dig som har en magister- eller masterexamen inom naturvetenskap eller civilingenjörsexamen inom lämplig inriktning samt har minst 5 års erfarenhet inom det område för den tjänst du söker. Du ska gärna vara intresserad av att arbeta i gränslandet mellan miljö- och riskfrågor och utveckla metoder och system för att skapa ett mer hållbart samhälle.

Som person är du positiv, social, engagerad, driven och en utpräglad lagspelare som både kan leda uppdrag samt delegera uppdragsuppgifter till mer juniora kollegor. Du har en väl utvecklad lyhördhet inför våra beställares behov och har lätt för att formulera dig på svenska och engelska i både skrift och tal. Meriterande om du har erfarenhet inom ledarskap och/eller rekrytering.

Till den juniora handläggarrollen söker vi dig som har minst en kandidat inom lämplig inriktning. Meriterande om du har magister- eller masterexamen inom naturvetenskap eller civilingenjörsexamen inom riskhantering. Du ska gärna vara intresserad av att arbeta i gränslandet mellan miljö- och riskfrågor.

Som person är du är positiv, social, engagerad, driven och en utpräglad lagspelare och är intresserad av att utvecklas mot att kunna leda uppdrag. Du har en väl utvecklad lyhördhet inför våra beställares behov och har lätt för att formulera dig på svenska och engelska i både skrift och tal.

Vårt erbjudande

På Norconsult har vi som ambition att spegla det samhälle vi lever i, det gör oss till en samhällsbyggare med helhetssyn. Därför eftersträvar vi rekryteringar som leder till ökad mångfald - såväl inom bolaget som stort som i aktuellt team.

Norconsult har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 5000 medarbetare i koncernen och 1000 medarbetare i Sverige utspridda på 34 kontor.  Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt företag. Med ägarengagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder.

Ta gärna en titt på din blivande chef:

https://se.linkedin.com/in/sara-holmstr%C3%B6m-8aa3873a

Mer information om Norconsult finner du på vår hemsida:

https://www.norconsult.se/

Contact

Profile picture of Sara Holmström
Sara Holmström
Gruppledare