Vacancies

EX-jobb: Odling i nollenergiväxthus / kombinerat examensarbete

Office location
Göteborg, Stockholm
Application deadline
9/30/2022
Type
Summer student
Type
Adviser

Att odla lokalt med minskat transportbehov spelar en stor roll i framtidens hållbara utveckling. För att kunna odla året runt i Sverige behövs växthus men hur säkerställer vi en hållbar energitillförsel? Kan man odla året runt i kallt klimat med endast solenergi?

Exjobbets syfte är att utreda möjligheten till odling i växthus med hjälp av Norconsults patenterade värmelagningssystem, ASES. Hur mycket kan man sänka energianvändningen i ett växthus med hjälp av ett ASES-system? Vilka förutsättningar behövs för effektiv odling och hur kan man säkerställa dessa ur ett tekniskt perspektiv? Bland annat dessa frågor ska exjobbet försöka hitta svar på.

VI SÖKER: Vi söker en student som läser energiteknik eller liknande och en student som läser till trädgårdsingenjör i odling, agronom, landskapsarkitekt eller liknande för ett kombinerat examensarbete inom odling i nollenergiväxthus. Det går bra att skicka in ansökan tillsammans eller själva och vi kan hjälpa till med hitta en bra matchning med student inom annan inriktning.

OMRÅDE: Energi, landskapsarkitektur, miljö

ORT: Göteborg, Stockholm                   

KONTAKT: Sandra Öman +46 10 14 161 01


 

Contact

Profile picture of Sandra Öman
Sandra Öman
VVS-ingenjör