Vacancies

Lönespecialist

Office location
Göteborg
Application deadline
3/1/2020
Type
Permanent
Type
Adviser

För den lönespecialist som är på jakt efter ett schysst sammanhang, som vill spendera sin tid hos ett bolag som man trivs hos och tror på. Som inte bara vill förvalta utan som gillar att vara med och skapa rutiner för att effektivisera och förbättra. För dig har vi ett fint erbjudande. Oss #norconsultab


Din roll

Norconsult är en av Nordens största rådgivare inom samhällsplanering och projektering. Vi är ett medarbetarägt konsultbolag inom Samhällsbyggnad och är en del av den norska Norconsult-koncernen. Hos oss kommer du att tillhöra Team HR & Lön som består av sex medarbetare. Du, tillsammans med en kollega, kommer att ha hand om Norconsults ca 800 tjänstemannalöner. Som Lönespecialist ansvarar du för att genomföra hela löneprocessen från bearbetning till utbetalning. Du arbetar med frågeställningar som rör allt från avtal till systemuppsättningar i vårt lönesystem AGDA. Tjänsten omfattar även ett systemansvar för kopplingen mellan affärssystemet Maconomy, HR-systemet Workday och AGDA.

Vidare innebär tjänsten sedvanlig löneadministration som till exempel semester, pensioner, försäkringar samt avstämningar, myndighetskontakter, framtagande av rapporter, underlag och statistik. Du kommer arbeta med löner för medarbetare som arbetar utomlands. Du är med och skapar rutiner för att effektivisera eller förbättra våra processer, system och ansvarsfördelning.


Din profil

Du har en relevant utbildning inom området och flera års arbetslivserfarenhet av kvalificerat lönearbete, gärna från konsultsidan eller en större organisation. Du har baskunskaper inom redovisning samt förståelse för arbetsmarknadens lagar, relevanta skatteregler och kollektivavtal. Det är viktigt att du har god Excel-vana och har du tidigare arbetat i lönesystemet AGDA är det meriterande. Du bör också ha en god systemförståelse för hur HR-system och lönesystem hänger samman.

För att nå framgång i den ökade digitaliseringen tillsammans med löneprocessens alltmer komplexa lagar och regler krävs ständigt utvecklingsarbete. Hos oss finns stora möjligheter till kompetensutveckling.

Du är en självgående och handlingskraftig person med ett genuint intresse av lönefrågor. Rollen som Lönespecialist innebär en tät kontakt med våra trevliga medarbetare var av du agerar med en stark känsla för service. Du är noggrann, strukturerad och har en hög integritet som gör att du hanterar konfidentiell information på ett professionellt och korrekt sätt. Lika viktigt är att du är prestigelös och liksom vi uppskattar att ha roligt på jobbet.

Vårt erbjudande

Norconsult är samhällsbyggaren med helhetssyn och har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 4000 medarbetare i koncernen och 780 medarbetare i Sverige utspridda på 29 kontor.  Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt företag. Med ägarengagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder.

Ta gärna en titt på din blivande chef:

https://www.linkedin.com/in/charlotte-wikman-7867a31/

Välkommen med din ansökan!

Contact

Profile picture of Charlotte Wikman
Charlotte Wikman
HR-Chef