Vacancies

Konstruktörer inom geoteknik till fyllningsdammar

Office location
Borlänge, Göteborg, Karlstad, Ludvika, Luleå, Malmö, Stockholm, Sundsvall, Varberg, Örebro, Östersund
Application deadline
9/29/2019
Type
Permanent
Type
Adviser

Nordens främsta vattenkraftskonsult söker fler konstruktörer inom geoteknik kopplat till fyllningsdammar. Nyckeln till vår framgång är våra kompetenta medarbetare och vår företagskultur som bygger på kreativitet och samarbete.

Din roll
Till vårt team Mark- & Geoteknik med medarbetare i Göteborg, Varberg och Ludvika söker vi nu konstruktörer för fyllningsdammar. Teamet består av geotekniker och arbetar brett med konstruktion, projektering och utredningar. Primärt arbetar vi med konstruktion av fyllningsdammar till vattenkraftanläggningar , gruvindustrin och övriga dammanläggningar. Teamet arbetar också med markprojektering, tekniska utredningar såväl som entreprenadbesiktningar och tillståndskontroller för dammar. Vi vinner frekvent återkommande uppdrag inom energisektorn och är drivande i teknikutveckling för projekt i fullskalig BIM. Vi arbetar i nationella uppdrag och i viss mån utgör vi även stöd i Norconsults internationella verksamhet världen över. 

Stationeringsort är i första hand Göteborg eller Ludvika men möjlighet finns även att utgå från något av våra kontor i Malmö, Varberg, Stockholm, Karlstad, Örebro, Borlänge, Sundsvall, Östersund eller Luleå. 

Utöver konstruktion av dammanläggningar kan dessa rekryteringar även få arbeta med  dimensioneringsberäkningar, utredningar, tillståndskontroller för dammsäkerhet vid vattenkraft- och gruvanläggningar och entreprenadbesiktningar.

Din profil
Vi vill att du är utbildad civil- eller högskoleingenjör inom relevant område, med minst 3 års yrkeserfarenhet av konstruktion. Du skall kunna uttrycka dig i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Du skall även ha ett B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du har konsulterfarenhet inom dammsäkerhet (fyllningsdammar) med ett nätverk i energi- eller gruvbranschen, erfarenhet av uppdragsledning och kunskaper inom geohydrologi. Det är även meriterande om du har gått 2-veckors kursen ”Dammar och Dammsäkerhet” samt har kunskaper i MicroStation PowerCivil och Civil 3D.

Vårt erbjudande
Norconsult är samhällsbyggaren med helhetssyn och har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt företag. Med ägarengagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder. 

Välkommen med din ansökan!

Contact

Profile picture of Frans Göransson
Frans Göransson
Sektionschef Anläggningsteknik, Teamchef Mekanik