Vacancies

Konstruktör Mekanik

Office location
Ludvika, Sundsvall
Application deadline
2/4/2021
Type
Permanent
Type
Adviser

På Norconsult har vi Sveriges största samlade kompetens för vattenbyggnad inom området mekanik för vattenkraftanläggningar och dammar. Team Mekanik är ett engagerat och kompetent team som består av konstruktörer, beräkningsingenjörer, utredare och uppdragsledare inom vattenkraft och dammar. Tillsammans med andra teknikteam på Norconsult levererar vi helhetslösningar till våra kunder. I vårt medarbetarägda företag är drivkraften kreativitet och samarbete.

Din roll

Team Mekanik som är en del av affärsområde Energi & Industri, är idag etablerat i Ludvika och Sundsvall. Vi jobbar med de flesta Energibolag i Sverige och vi har även en del utlandsuppdrag. Våra uppdrag omfattar mestadels stora tunga svetsade stålkonstruktioner för vattenkraftanläggningar. Våra tjänster består bland annat av förstudier, utredningar, konstruktion, hållfasthetsberäkningar, projektledning, entreprenadbesiktningar och fördjupade inspektioner för dammsäkerhet. Du kommer att arbeta med en av våra specialistkompetenser, konstruktion av dammluckor, där vi har mycket lång erfarenhet. Framgent finns även möjlighet att växa in i något av våra övriga tjänsteområden. Placering av tjänsten är i första hand Ludvika eller Sundsvall.

Din profil

Vi söker dig med teknisk utbildning inom mekanik/maskin, med en examen på minst högskolenivå. Du brinner för konstruktions- och beräkningsarbete och vill utvecklas inom 3D CAD, BIM och FEM-beräkning. Det skadar inte om du är praktiskt lagd och har kunskap inom tung ståltillverkning. Vi arbetar i SolidWorks för 3D-modellering och SolidWorks Simulation för FEM-beräkningar. Du behöver obehindrat behärska svenska i tal och skrift för att kunna verka i rollen tillsammans med våra kunder, men det är inget krav att det är ditt modersmål. Som person är du ansvarstagande, kreativ och har god samarbetsförmåga. Du behöver ha ett B-körkort.   

Vårt erbjudande

På Norconsult har vi som ambition att spegla det samhälle vi lever i, det gör oss till en samhällsbyggare med helhetssyn. Därför eftersträvar vi rekryteringar som leder till ökad mångfald - såväl inom bolaget som stort som i aktuellt team.

Norconsult har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 4400 medarbetare i koncernen och 860 medarbetare i Sverige utspridda på 30 kontor. Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt företag. Med ägarengagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder.

Ta gärna en titt på din blivande chef:

https://www.linkedin.com/in/frans-g%C3%B6ransson-90141b97/

Välkommen med din ansökan!

Contact

Profile picture of Frans Göransson
Frans Göransson
Sektionschef Anläggningsteknik, Teamchef Mekanik, Teamchef Mark & Geoteknik